Til hovedsammen
Til www.kirken.no
  lørdag 29. aug. 2015              Velkommen til Den norske kirke i Haugesund
Hovedside
Kontakt oss
Vår Frelsers menighet
Rossabø menighet
• Gudstjenester og møter!
• Arkiv 2003-2006
Utsira menighet
Skåre menighet
Kulturkirken Skåre
Kirkene i Haugesund
Dåp, konfirmasjon og vigsel
Kirkegård og begravelse
Barn er bra! - festivalen
Folk og Kirke
Kirkebokregister
Nyttige linker
Råd og utvalg
Nyheter tilsendt på epost?
Fotoalbum
Ledig stilling
Tro og liv

Søk i nettstedet:

  Aktiviteter i august 2015
 
ma ti on to fr


Vellykket speiderleir på Blikshavn
Småspeiderne fra Rossabø 1 stilte sterkt opp på Blikshavnleiren i år. Hele 17 deltakere inklusiv ledere og tre innlånte fra 13. Haugesund deltok. Med to store lavoer installert like ved bekken, storkoste de seg. Det var skikkelig flott vær med strålende sol fra blå himmel hele tiden, så de slapp å finne fram regntøyet.
[les mer...]


Fullsatt avskjedsgudstjeneste
Mange møtte fram på avskjedsgudstjenesten for Rune Steensnæs Engedal i Rossabø kirke 31. mai. - En begivenhetsrik dag med mange sterke inntrykk, oppsummerte Steensnæs Engedal selv etterpå. - Det er den enkeltes ansvar at Guds kjærlighet smitter over i menigheten, minnet kapellanen om i prekenen sin. Engedal starter som prost i Haugaland prosti i høst, etter rekonvalesensen fra kreftsykdommen han fikk påvist i vinter.
[les mer...]


Avskjedsgudstjeneste i Rossabø
På søndag blir det markert at Rune Steensnæs Engedal ikke lenger er kapellan i Rossabø menighet. Han er påtroppende prost i Haugaland prosti, og holder dermed sin avskjedspreken til Rossabø på gudstjenesten. Silje Arnevik Barkved har takket ja til stillingen som kapellan i Rossabø og Skåre menigheter, og begynner i stillingen over sommeren.
[les mer...]


Solrik St. Georgs-feiring
Et rekordstort oppmøte av speidere, foreldre og besteforeldre fra hele byen samlet seg rundt flaggstangen på Håvåsen skole mandag ettermiddag, i sol, varme og blå himmel. Flagget gikk til topps under nasjonalsangen, før et langt tog gikk opp kirkebakken til gudstjeneste i Rossabø kirke. - Kjekt å samles både for speidere og ledere på tvers av menigheter, rapporterer Oddveig Bergsager.
[les mer...]


Agenter på oppdrag fant både Veien og Livet
I helga var 45 Tårnagenter på hemmelig oppdrag i Rossabø kirke. 3.-klassingene kom fra hele byen, og skulle finne spor langs ei løype rundt og i kirka. Skatten de fant til slutt kom som en gledelig og tankevekkende overraskelse. Men så veldig hemmelig trengte den ikke være lenger. - Gøy å være agent, fortalte Kristian, Marius og Tobias. I dag deltok barna på gudstjenesten sammen med ungdomsledere og konfirmanter.
[les mer...]


Wolfgang Plagge holder konsert på Rossabøs flotte flygel
Onsdag 15. april kl. 19.00 blir det enda en innvielse av Rossabøs praktinstrument, Bösendorfer-flygelet. Og hvem er bedre til å formidle klassiske pianoverk til et bredt publikum enn Wolfgang Plagge? - Jeg er veldig stolt over at han kommer til Rossabø kirke, sier kantor Alie Hamberg, som også skal spille et stykke sammen med Plagge.
[les mer...]


Familie har gått i kirkeasyl i Rossabø
En kurdisk familie på to voksne og tre barn har gått i kirkeasyl i Rossabø kirke. De kom til kirken søndag 22. mars, etter å ha vært i fare for å bli kastet ut av landet i en måneds tid. - Som kirke har vi plikt til ikke å stenge døren for mennesker i krise, sier prost Norodd Stavenjord.
[les mer...]


Musikklinjekoret med legendarisk jazzpianist
Torsdag 26.mars kl.20:00 framfører Skeisvangs musikklinjekor jazzpianisten Steve Dobrogosz’ Jazzmesse i Rossabø kirke med komponisten selv ved kirkens nye, flotte flygel.I Norge er Dobrogosz mest kjent for samarbeidet med jazzvokalisten Radka Toneff på den legendariske platen "Fairytales" fra 1979.
[les mer...]


50 år med guttespeiding i Rossabø
I 1965 ble det startet KFUM-speiderarbeid i Rossabø menighet. Da ble 1. Rossabø KFUM startet av herrene Jens Aksdal, Holger Gramstad og Peder Johannes Stensland etter initiativ fra daværende sokneprest Bernt Natvig. Hundrevis av leirer, haiker og kanoturer seinere blir jubileet feiret med gudstjeneste kl. 11.00 og speider-kirkekaffe i Rossabø på søndag.
[les mer...]


Innviet flygelet med sterk og innholdsrik konsert
Sigvart Dagsland satte tonen med en vakker og var versjon av Den ensomme veien fra albumet Hjemmefra. Uten musikere og alene med flygelet i Rossabø kirke onsdag kveld. Men han var i godt selskap med rundt 430 begeistrede publikummere, som til slutt brøt ut i både allsang og jubel under "De umulige". - Fantastisk, oppsummerte Dagsland etterpå.
[les mer...]


- Hvis ikke vi bryr oss, hvem skal gjøre det da?
Globalgudstjenesten i Rossabø kirke søndag utfordret til engasjement og handling. - Vi som er unge, kan forandre verden. Men vi må tro at det går an, sa Johanne Steensnæs Engedal i preika. Speiderne hadde bønne- og leseoppdrag gjennom hele gudstjenesten, og minte også om vårt alles oppdrag for å dele godene i verden.
[les mer...]


Globalaksjonen gir kunnskap og perspektiv
Hvert år drar KFUK-KFUM-speiderne i gang innsamlingsaksjonen Globalaksjonen. Å sette søkelys på internasjonale utfordringer, solidaritet og kunnskap om barn i andre land er en viktig del av speiderarbeidet, synes speiderleder Oddveig Bergsager. Søndag deltar speiderne i Rossabø på Globalaksjons-gudstjeneste, mandag er det basar.
[les mer...]


Beredt for 50 nye speiderår
- Speidere, vær beredt! sa prest Tor Egil Eriksen først i prekenen i Rossabø kirke på søndag. - Alltid beredt! lød det unisont fra speidere både med og uten uniform, alle med høyre hånd i speiderhilsen mot pannen. 50 års jubileet for jentespeideren i menigheten ble feiret med både gudstjeneste, kakefest og utstilling.
[les mer...]


- Godt å bli invitert og inkludert
"Melina, Melina, så godt å se deg! Gud elsker deg" synger Silje Nesheim Dahl mens Melina (10 mnd) stråler og spreller med beina. - Jeg kjenner varmen, det er godt å være her, fortalte mor Monica Grannes. Sammen med sju andre småbarnsfamilier koste hun seg på 1 års-samling i Rossabø kirke i går. Sang, lek og grøtspising sto på programmet.
[les mer...]


Jentespeiderne jubilerer
I år er det 50 år siden jentespeiderarbeidet i Rossabø menighet startet opp. Søndag blir det jubileumsmarkering på gudstjenesten og kirkekaffen med utstilling av speidereffekter og bilder gjennom 50 år. Både nye og gamle speidere inviteres til fest og kake.
[les mer...]


Hvordan møter vi barn og unge i sorg?
28. oktober arrangerer Rossabø menighet temakveld om sorg for barne- og ungdomsledere. - I forbindelse med dødsfall har vi erfart at mange barn og unge blir berørt, sier diakon Anne Birgitte B. Ruus i Rossabø menighet. - Familiemedlemmer får ofte ekstra omsorg, men klassekamerater eller andre som står litt fjernere fra avdøde, kan også få sterke reaksjoner.
[les mer...]


- Dere har nok fått distriktets beste flygel
Endelig kom dagen da kantor Alie Hamberg kunne la de første vakre tonene fra Bösendorfer-flygelet stige opp mot himlingen i Rossabø kirke. Menigheten fikk søndag et fantastisk instrument til både gudstjenestebruk og konsertbruk. - Denne lyden er helt spesiell, strålte Hamberg, som startet prøvespillingen allerede før pianokrakken var pakket ut.
[les mer...]


Oppdager nye ting annenhver torsdag
1. og 2. klassinger koser seg med det nye tilbudet til i Rossabø menighet. Ut på oppdagelsestur i all slags vær med gode klær og gule speiderskjerf! Oppdagerne samles annenhver torsdag.
[les mer...]


Høsttakkefest med grøde og brødbaking
Tradisjonen tro startet Høsttakkefesten i Rossabø kirke med en prosesjon der høstens grøde ble båret fram til alteret av barn fra kor og speider. Det ble muligheter til å smake på grøden både under og etter gudstjenesten. Nytt av året var innslaget "brødbaking i ovn innenfor alterringen".
[les mer...]


Inviterer 2-åringene til lekeplass-samling
Lekeplassen ved Rossabø kirke er et godt sted å bli kjent med kirka på. Tirsdag 23. september blir 2-åringene i menigheten invitert til å leke der og være med på et program sydd sammen akkurat for dem. Og søndagen etter får de en spesiell grunn til å ta steget helt inn i det store kirkerommet.
[les mer...]


Landsleiren godt i gang
Fra 2.-9. august samles landets KFUK- KFUM-speiderne i Asker til landsleir. Fra Haugesund deltar en stor delegasjon, godt over hundre barn og unge, og i tillegg en del familier. Mottoet for leiren er "Tett på", og tett blir det nok med over 5000 speidere samlet.
[les mer...]


Siste speidersamling før sommeren
Rossabø 1 hadde avslutning før sommeren i lekeparken ved kirken mandag 12. mai. Denne gang var også familiene invitert med. Det var god stemning og flott sommervær med strålende sol.
[les mer...]


Flagg, fellesskap og fornyede løfter
Speidernes St. Georgsdag ble feiret 23. april i Rossabø kirke. St. Georg er speidernes skytshelgen, og dette er dagen da speidere over hele verden fornyer løftet sitt. Alle speidergrupper i Haugesund speideravdeling stilte opp og hadde med flaggene sine.
[les mer...]


En bibel helt til eget bruk
Søndag 27. april var det igjen tid for utdeling av Barnebibelen til fireåringene i Rossabø menighet. Mange hadde møt opp sammen med foreldre, søsken og besteforeldre. Aleksander Totland Jensen var en av dem som gikk helt alene fram og hentet Bibelen sin.
[les mer...]


Vinnerlykken smilte til basar-debutanter
- Husk: ikke alle vinner! Det er ikke sikkert at vi er heldige, advarte Zelia Almeida Ringen døtrene sine før åresalget satte i gang. Men som førstegangs-deltakere på Rossabøs bamsebasar sto vinnerlykken dem bi. Sammen med over 200 små og store frydet de seg over god, gammeldags basarstemning torsdag kveld.
[les mer...]


Ut på tur med familiespeiderne
Rundt 20 store og små fra familiespeiderne i Rossabø hadde utflukt til Moksheimskogen søndag. Det var flott vær og mye å finne på. Spesielt populært var det med pannekaker på stormkjøkken.
[les mer...]


Fargerik gudstjenestefeiring
Med ballongslipp, duplo-preken og opp-ned-sangen feiret Rossabø menighet Sprell Levende-gudstjeneste. Søndagsskolen satte preg på dagen, og viste resten av menigheten hva de pleier å finne på.
[les mer...]


Inviterer til inspirasjon og påfyll
Rossabø-dagene arrangeres også i år, og et av høydepunktene blir inspirasjonskveld med musiker og lærer Øyvin Sønnesyn. - Målet med kvelden er at folk skal bli både løftet og berørt, forteller prest Rune Engedal.
[les mer...]


Aksjonerte lokalt for global rettferdighet
I Bangladesh har barn og unge få rettigheter, særlig jenter blir urettferdig behandlet. Speiderne i Rossabø har derfor engasjert seg i speidernes årlige solidaritetsaksjon, GLOBALaksjonen. Søndag og mandag spredte de kunnskap og samlet inn penger på både gudstjeneste og basar.
[les mer...]


Inviterer til minnegudstjeneste på gravlunden
Mange går på gravene og steller litt ekstra og tenner lys til minne om sine kjære på nyttårsaften. Minnegudstjenesten på Vår Frelsers gravlund er ment å gi en ramme for sorg, tanker og minner.
[les mer...]


Spredte juleglede og kjærlighet
- Nå har dere spredd så mye kjærlighet og glede, at dere virkelig fortjener en kjærlighet på pinne, roste dirigent Silje Nesheim Dahl etter at siste tone av "En glede for hele folket" var sunget av små og store i Rossabø Mini og Maxi-gospel. Og en gledelig førjulskonsert hadde det vært.
[les mer...]


Hent din egen fredsflamme!
Tradisjonen med å hente en flamme fra fredslyset i Betlehem, holdes godt i hevd av Rossabæ-speiderne. Også i år er det mulig for alle å hente sin egen avlegger av fredslyset fra Fødselskirken.
[les mer...]


Planlegger sommerens landsleir
Nær 150 ledere fra Norges KFUK-KFUM-speidere møttes tidligere i november på gruppeledersamling på Vettre i Asker. En flott gjeng ledere fra Haugalandet deltok. Valgfrie økter, spennende foredrag, god mat og erfaringsdeling var noe av det som sto på programmet.
[les mer...]


Konfirmantåret er i gang
Kirka var nesten fullsatt da foreldre og konfirmanter møttes til KickOff i Rossabø kirke torsdag. Nå er konfirmantåret 2013/2014 i gang! Skåre har også hatt sin KickOff, mens i Vår Frelsers er avsparket onsdag 27. november.
[les mer...]


Ti år med JOTA-JOTI
Helga 19.-20. oktober var omlag 70 speidere fra Haugesund samlet til JOTA-JOTI-treff for tiende gang. De benket seg foran radiostasjon og PC-er i Rossabø kirke, for å få kontakter verden over.
[les mer...]


Feiret hele helgen til endes
Rossabø menighet og kirkes jubileum ble grundig markert sist helg. Festen på fredags kveld og høsttakkefest på søndagen fortalte om velsignede og rike år for "kjerkå sør i by'n".
[les mer...]


Rossabø jubilerer
-Det er mye større å feire en menighet enn et kirkebygg. Men Rossabø kirke har vært et fantastisk godt redskap, mener Kjell Einar Bergsager. Han er leder for jubileumskomitéen for Rossabø menighet 50 år - og kirke 40 år.
[les mer...]


Speidere på strand-eventyr
Oppdagerne og stifinnerne fra Rossabø 1 stortrives ute - også i regnvær og blåst. Mandag var det klart for oppdagelsestur på kyststien ved Haraldsstøtta.
[les mer...]


Padlet til Australia
Speidere fra Rossabø 1 og 15. Haugesund har vært på ekte kanotur med rigging av leir, mye god mat og overnatting under åpen himmel. Leirbålet hadde de på "Australia".
[les mer...]


Historisk lekeplassgudstjeneste
Søndag 2. juni slår Rossabø menighet for første gang til med LEKEPLASSGUDSTJENESTE på sørsiden av Rossabø kirke.
[les mer...]


«Ung messe» i Rossabø
Søndag 10. mars var det UNG MESSE i Rossabø. Både konfirmanter og ledertreningsungdommer fra MILK og LIV deltok.
[les mer...]


På vandring mot Betlehem
Det var godt for små føtter at Betlehem befant seg i umiddelbar nærhet på torsdag, nærmere bestemt i Rossabø kirke.
[les mer...]


Øvelser for Mini- og Maxigospel
Øvelser og oppmøtetider for Mini-og Maxigospel i Rossabø kirke frem mot jul.
[les mer...]


Ny kantor på plass i Rossabø
Alie Hamberg begynte som kantor i Rossabø tirsdag 20. november.
[les mer...]


Kano, barnebibel og Postmann Pat
11. november var det fireårringenes dag i Rossabø kirke.
[les mer...]


Speidermøte på Bjørgene Sykehjem
Oppdagerne og stifinnerne i Rossabø 1. KFUK-KFUM er stadig ute på eventyr. Mandag 29. oktober var det klart for besøk på Bjørgene sykehjem.
[les mer...]


Stor aktivitet på Høsttakkefest
Tradisjonen tro feiret Rossabø menighet høsttakkefest med familiegudstjeneste søndag 30. september.
[les mer...]


Høstkonfirmasjon for første gang
Lørdag 8. og søndag 9. september ble hele 110 unge konfirmert i Rossabø.
[les mer...]


Landkrabber fant strandkrabber
Oppdagerne og stifinnerne i Rossabø 1 drar stadig ut på nye eventyr. Denne gangen gikk turen til Bukkøy på Avaldsnes.
[les mer...]


Leir for førsteklassinger
Det nærmer seg skolestart, og Rossabø menighet inviterer alle 6-åringer til å bli med på skolestartleir i helgen.
[les mer...]


450 speidere i Vats
Omlag 450 speidere fra Haugaland krets av KFUK-KFUM-speiderne hadde funnet veien til Kårhus i Nedre Vats perioden 30. juni – 6. juli. Teltleiren lå på et jorde tett inn til Vats kyrkje og Vindafjordhallen.
[les mer...]


Leirliv er gøy!
Haugaland Krets av Norges KFUK - KFUM speidere arrangerte også i år den tradisjonelle leiren for oppdagere og stifinnere på Blikshavn i juni.
[les mer...]


Stor barnegospelsamling
Søndag var barnegospelkorene fra Skåre, Vår Frelsers og Rossabø menigheter samlet til felles kordag i Rossabø kirke.
[les mer...]


Fikk bibel av Postmann Pat
Selveste Postmann Pat dukket opp på familiegudstjenesten i Rossabø søndag. Han hadde med seg en trillebår full av barnebibler til forventningsfulle 4 - åringer.
[les mer...]


Feiret med palmeprosesjon
I Rossabø kirke ble palmesøndag feiret med en stor prosesjon av barn med palmegrener og gåsunger.
[les mer...]


Besøk hos vikingene på Avaldsnes
Oppdagerne og stifinnerne i Rossabø hadde en spennende dag på Nordvegen Historiesenter.
[les mer...]


På farten med Familiespeiderne
Familiespeiderne i Rossabø er stadig ute på tur. Både i solskinn og regnvær, i skog og mark, eller ved sjøen.
[les mer...]


Rekordbasar
Det ble satt ny deltakerrekord på den tradisjonelle Bamsebasaren i Rossabø torsdag.
[les mer...]


God stemning på menighetskveld i Rossabø
Biskop Erling J. Pettersen dro frem gitaren og sang brasilianske salmer, mens Harald Grønnevik serverte lattermilde smakebiter fra forestillingen "Heimbygd".
[les mer...]


Karnevalfest i Rossabø kirke
Rossabødagene er i gang, og mandag ble det arrangert et stort karneval for alle fra 3. klasse og oppover.
[les mer...]


Tilbyr henteordning på 4T6
4T6 har allerede vært i gang en stund, og de første gangene i januar har både nye og gamle deltagere kommet på 4T6. Men det er fortsatt plass til flere, og lederne for klubben henter gjerne 4. klassingene etter skoletid.
[les mer...]


Fullt hus på juletrefest i Rossabø kirke
Det var fullt hus og god stemning på den tradisjonsrike juletrefesten i Rossabø kirke mandag.
[les mer...]


Ny rekord på julegudstjeneste i Rossabø
Det har aldri før vært så mange på julegudstjeneste i Rossabø kirke. Totalt var det 1313 personer til stede i kirken på julaften.
[les mer...]


Tradisjonsrikt julebord
Tirsdag kveld ble det tradisjonelle julebordet for MILK- ere, Livere og ungdomsledere i Skåre, Rossabø og Vår Frelsers menighet arrangert.
[les mer...]


Skolegudstjenestenes tid er ikke forbi
I disse dager inviteres det til skolegudstjenester over hele byen. Både barne- og ungdomsskolene møter opp i kirkene i adventtiden.
[les mer...]


Gospelkor viste sangglede
Rossabø MINI/MAXI er et gospelkor som består av barn fra tre år og oppover. Koret viste ekte sangglede da de lørdag opptrådte på julemarkedet i sentrum.
[les mer...]


Julevandring mot Betlehem
I adventstiden kommer barn fra barnehagene i søre bydel for å delta på julevandring i Rossabø kirke. Mange er spente på å få være deltakere i dramaet rundt Jesu fødsel.
[les mer...]


Familiespeiding i gang igjen
I Rossabø menighet er familiespeidingen kommet i gang igjen etter noen års pause. Det har allerede vært to samlinger i høst.
[les mer...]


Mye å takke for
Det er tid for høsttakkefest i kirken. I Rossabø kirke sist søndag kom takken fra både store og små, unge og eldre.
[les mer...]


Oppstart igjen…
I Rossabø var det ”oppstart-gudstjeneste” med fullsatt Rossabø kirke søndag. En gudstjeneste med Maxi-gospel og innsettelse av ny kateket.
[les mer...]


Sommerferie…
Endelig, sier mange. Allerede, sier andre. Men alle er enige om at ferie er kjekt. Gjøre nye ting, oppdage nye steder, bli kjent med andre, dra på leir og tur, og framfor alt ha det kjekt og avslappende i lag med familie og venner.
[les mer...]


Kommer hjem for å bli kateket
Ingunn Bergsager Våge (38) overtar kateketstillingen i Rossabø menighet etter Reidun Flaten Qvale. Hun skal ha hovedansvar for undervisningen i menigheten, vil ha mye med konfirmantarbeid å gjøre, men vil også være med i noe av det øvrige arbeidet.
[les mer...]


Avskjed og takk til Reidun
Gudstjenesten i Rossabø søndag 22. mai var preget av avskjeden med kateket Reidun Flaten Qvale. Etter fjorten år i Rossabø menighet bytter hun arbeidsplass,til Skåre menighet nord i byen.
[les mer...]


Sommeravslutning med brød på pinne
Torsdag 19. mai var det klart for vårens siste samling på Tween. Grillen var tent utenfor Rossabø kirke, og været viste seg fra sin gode side med sol, oppholdsvær og litt frisk sommervind.
[les mer...]


Påskedrama for tiende gang
Hundreårsjubilanten Rossabø skole framførte torsdag og fredag påskespill for tiende gang i Rossabø kirke.
[les mer...]


Konfirmanter med roser og is
Tirsdag 29.mars var det duket for stor fest med konfirmanter og foreldre i Rossabø kirke. Stab og Kirkens nødhjelp sørget for et variert program.
[les mer...]


Speidermøte på Bjørgene sykehjem
Med flagg og banner, kostymer og drama, nybakte boller og godt humør, hadde oppdagerne og stifinnerne fra Rossabø 1 KFUK-KFUM oppmøte på Bjørgene sykehjem. Mange hadde aldri vært på sykehjem før og var tydligvis spente.
[les mer...]


I faste og bønn for Japan
-Livet er sårbart. Det får vi merke på ulike måter i våre liv. Nå sist blir det så klart når vi ser ødeleggelsene fra Japan, sier sokneprest Tor Egil Eriksen. Onsdag kveld inviterer han til fastegudstjeneste og bønn i Rossabø kirke.
[les mer...]


En annerledes gudstjeneste i Rossabø…
Søndag morgen var Rossabø kirke fullstendig mørklagt. Strømmen hadde vært borte siden lørdag ettermiddag på grunn av strømbrudd i området. Med levende lys og lommelykt ble gudstjenesten gjennomført.
[les mer...]


Verden går fremover…
-Det er mye konfliktstoff i nyhetene, sa Einar Steensnæs, og la til at det kan gi et skjevt inntrykk -For verden går fremover, sa han på møtet i Rossabødagene onsdag.
[les mer...]


Gode innspill om trosopplæring
Trosopplæringsutvalget i Rossabø menighet arrangerte idémøte om Trosopplæringsplanen i Rossabø kirke onsdag kveld. Mange gode idéer kom frem.
[les mer...]


Ber om innspill til trosopplæring
-Vi ønsker å høre din mening før planene legges, sier trosopplæringsutvalget i Rossabø menighet. De inviterer derfor til idémøte.
[les mer...]


Julefest for hele familien
Mandag 3. januar var det klart for den tradisjonelle juletrefesten i Rossabø kirke. Etterhvert som det magiske klokkeslettet nærmet seg strømmet det på med flere og flere festkledde store og små.
[les mer...]


Vandrer fra hver en verdenskrok
...og alle skulle til Rossabø kirke. Gjennom adventstiden har det vært julevandringer i Rossabø kirke med barnehagene i menigheten. Barna har kledd seg som vismenn, hyrder, engler, Maria og Josef.
[les mer...]


Tjuvstart på advent…
4t6 hadde advent som tema siste gang før jul. På samlingen ble det vist et glimt fra filmen om Jesus og Josefine, spennende både for de som hadde sett den før og for de som aldri hadde hørt om den.
[les mer...]


Bibelen på disken…
I Vår Frelsers kirke lette de etter sauer. I Rossabø var det bibelen som skulle finnes. Der kom Postman Pat med en bible til alle mann.
[les mer...]


I ungdommens tegn
Søndag var det ”Ung Messe” i en fullsatt Rossabø kirke. Denne helgen var det Ten sing-seminar på KM huset, og disse ungdommene bidro til å gi gudstjenesten et skikkelig ungdomslig preg.
[les mer...]


Takkefest for ledere og høsten...
Søndag var det klart for den tradisjonelle høsttakkefesten i Rossabø kirke. Men denne gangen med en ny vri: Lederne var invitert for at menigheten skulle vise at de ble satt pris på.
[les mer...]


Høstens første supertorsdag!
I dåpssakristiet var fem barn med foreldre på dåpssamling, i menighetssalen øvde Mini- og Maxigospel, og mens koristene spiste kveldsmat etter øvelsen kom Tveen Musikkafé-gjengen til både baking, bandøvelse og mye annet gøy.
[les mer...]


Feiret skaperverket med messe
Tradisjonen tro arrangerte Rossabø menighet friluftsgudstjeneste på Museumsgården på Ørpetveit søndag 30. mai. Prest var Tor Egil Eriksen og liturg Petter S. Morland.
[les mer...]


Ungdommer rydder rundt kirken
Det er vår og snart konfirmasjon. Ryddhjelp fra ungdommene fra Håvåsen skole kom godt med for Rossabø menighet torsdag.
[les mer...]


Fest og roser for konfirmantene
Konfirmantfesten i Rossabø kirke gikk av stabelen onsdag 17. mars. Kirken var fullsatt, og både menighetssalen og kirkerommet ble tatt i bruk når festmaten - is, nonstop og peanøtter -skulle fortæres.
[les mer...]


Supertorsdag i Rossabø kirke
Hver uke er det ”supertorsdag” i Rossabø kirke. Trosopplæringsarbeidet i menigheten finner stadig nye former, med både nye og kjente elementer.
[les mer...]


Åpen kirke i Rossabø
I forbindelse med den tragiske hendelsen der to personer ble funnet døde mandag morgen, vil det være åpen kirke i Rossabø kirke førstkommende onsdag.
[les mer...]


Bamser erobret Rossabødagene
Torsdag var det klart for den store Bamsebasaren igjen. Forberedelsene hadde vært i gang i flere dager og arrangøren var veldig spente: Ville det komme like mange nå som tidligere år?
[les mer...]


Karneval før faste i Rossabø
Under årets Rossabødager blir det ikke bare ett, men tre karneval i kirken. Først ute var 4T6.
[les mer...]


Biskop Ole D. Hagesæther til Rossabø
Onsdag 10. februar kommer biskop em. Ole D. Hagesæther for å delta både tidlig og sent på Rossabødagene.
[les mer...]


Postmann Pat på besøk igjen
Søndag var det familiegudstjeneste med utdeling av 4 års - Barnebibel i Rossabø Kirke. I år som i fjor fikk de besøk av selveste Postmann Pat…
[les mer...]


Supertirsdag på 4T6!
Etter skoletid tirsdag strømmer barna til Rossabø kirke. Sist tirsdag var det "supertirsdag". Barna på 4T6 kunne velge mellom ulike aktiviteter etter at lekselesinga var unnagjort.
[les mer...]


Tidligere Stortingsrepresentant leder i Rossabø
Marit Løvvig ble valgt som ny leder i Rossabø menighetsråd torsdag. John Morten Klingsheim ble valgt til nestleder.
[les mer...]


-Mye å takke for
-Når vi er på telttur, er vi tett på alt det som er i naturen. Alle fargene, det fine og spennende vi ser, lydene og luktene – alt dette minner oss om at alt Gud skapte var godt, sa presten Rune S. Engedal under høsttakkefesten søndag.
[les mer...]


”Skaperverkets dag” på museum
Rossabø menighet hadde friluftsgudstjeneste på museumsgården på Ørpetveit søndag 7. juli. Kulissene var som skapt for en gudstjeneste.
[les mer...]


Tok seg en lur…
Torsdag var det barnehagegudstjeneste i Rossabø kirke. Kevin Pettersen tok seg like godt en liten lur han…
[les mer...]


Et dagsverk for de fattige
Operasjon Dagsverk gir en annerledes skoledag. Haraldsvangelevene Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff og Marit Ruus arbeidet i Rossabø kirke.
[les mer...]


Applaus for biskop og konfirmanter
Over 200 var samlet til "konfirmantmenighetsfest" i Rossabø kirke torsdag. Konfirmantene imponerte biskopen.
[les mer...]


Hva skjer ved Rossabø kirke?
-Her skal det bli ny lekeplass og balløkke –men først må området planeres og dreneres, forteller administrasjonsleder Anne Birgitte Ruus. Gravemaskiner er på plass for å gjøre grovarbeidet.
[les mer...]


Karneval i kjerka sør i by´n
De tradisjonelle Rossabødagene ble avsluttet mandag 16. februar med stort karneval for alle barn fra 3. klasse og oppover. Allerede en halvtime før oppstart begynte barna å strømme på.
[les mer...]


Per Arne Dahl samlet fullt hus
Mandag 9. februar hadde Rossabø menighet besøk av Per Arne Dahl i forbindelse med Rossabødagene 2009. –Større enn meg selv, sa Dahl, og fylte kirken med folk.
[les mer...]


Tok forsamlingen med storm
Tirsdag fikk Åpen Kirkestue i Rossabø besøk fra eldretreffet i Kopervik. Med glad mannssang og firstemt piano, tok de forsamlingen med storm!
[les mer...]


Kø til julefesten
Mandag 5. januar var det klart for den tradisjonelle julefesten i Rossabø kirke. Store og små i festkledd julestas strømmet til. Oppstarten ble utsatt et kvarter på grunn av stor pågang.
[les mer...]


50.000 kroner i støtte til aktivitetsplass
Etter at barnehagedriften i Rossabø kirke forsvant fallerte også aktivitetsplassen. Gjensidige støtter nå opprustingen.
[les mer...]


Historisk overnatting i Utsira kirke
Natt til onsdag 10. desember var fyret tent på Utsira. Dette var til ære for de tretten som overnattet i Utsira kirke. Aldri før har kirken vært brukt til dette formålet.
[les mer...]


Korglede og barnebibel i Rossabø
Familiegudstjeneste i Rossabø 9. november samlet fullt hus med korsang og utdeling av barnebibel. Bibelen kom til kirken med selveste Postmann Pat.
[les mer...]


Tidenes største JOTA og JOTI i Rossabø
Lørdag 18. til søndag 19. okt var det klart for tidenes største Jota/Joti arrangement i Rossabø kirke i Haugesund. 110 påmeldte speidere og ledere deltok.
[les mer...]


Radio - og nettkontakt med hele verden
18. -19. oktober er det tid for speidernes tradisjonelle internasjonale radio/internett-jamboree JOTA/JOTI. Speiderne i Rossabø og Skåredalen står som arrangører og har fått med seg tre radioamatører.
[les mer...]


Skaperverkets dag markert med friluftsgudstjeneste
Rossabø menighet invaderte Museumsgården på Ørpetveit søndag 1. juni. Mange hadde funnet veien, både med sykkel, til fots og med bil.
[les mer...]


Feiring av St. Georgsdag med sol og varme
Haugesund speideravdeling markerte St. Georgsdag med flaggheising i skolegården på Håvåsen. I strålende sol fikk speiderne høre hvorfor vi feirer St. Georgsdag.
[les mer...]


Speiding for hele familien
Rossabø menighet tilbyr speiderliv for hele familien. En flott mulighet for folk som liker seg ute i naturen. Ikke minst nå når det går mot vår…
[les mer...]


Markering av fellesskap
-Hva er det som samler oss i Rossabø menighet, spurte sokneprest Tor Egil Eriksen under søndagens gudstjeneste. For illustrere svaret reiste hele menigheten seg, holdt hverandre i hendene, og dannet en stor ring i kirkerommet.
[les mer...]


Fra presteinnsettelse til karneval
Rossabødagene byr på store variasjoner. Søndag ble Rune S. Engedal innsatt høytidelig som prest. Mandag var det karneval.
[les mer...]


Starter Rossabødagene med innsettelse av prest
De tradisjonelle Rossabødagene starter søndag. Denne gangen på en helt spesiell måte ved at Rune Steensnæs Engedal innsettes som prest.
[les mer...]


God, gammeldags julefest i Rossabø kirke
Festkledte store og små benket seg rundt 16 oppdekkede bord i kirkens lokaler. Selve kirkesalen måtte også ryddes og ordnes til med bord så alle fikk plass.
[les mer...]


Rossabø kirke 35 år
2. søndag i advent markerer Rossabø menighet at det er 35 år siden kirken ble innviet. I festgudstjenesten blir det spilt og sunget flere verk som også ble fremført under innvielsesgudstjenesten.
[les mer...]


Fireåringene fikk bok til å bla i...
Søndag 11.november ble det delt ut barnebibler til fireåringer i byens kirker. I Rossabø startet barna å lese med en gang...
[les mer...]


Rune Steensnæs Engedal ny prest i Rossabø
Tirsdag ansatte Stavanger bispedømmeråd Rune Steensnæs Engedal som ny kapellan i Rossabø menighet. Nå venter menigheten på om han takker ja til stillingen.
[les mer...]


-Bruk Afrika!
Biskop Joe Ramashapa (bildet) fra Sør-Afrika deltok i gudstjenesten i Rossabø kirke søndag. Sammen med unge fra Kenya, Malavi og Haugesund. –Bruk Afrika, sa han.
[les mer...]


Internasjonalt i Rossabø
Kommende helg blir det folksomt og internasjonalt i Rossabø kirke. Både dag og natt. Lokale speidere og gjester fra Kenya og Sør Afrika deltar på gudstjenesten.
[les mer...]


Takket for høstens grøde
Søndag var det høsttakkefest i Rossabø kirke. Speiderne kom inn i prosesjon med flagg og banner og pyntet alteret med høstens grøde.
[les mer...]


Anne Birgitte eller Rune ny Rossabø-prest?
Det er to man kjenner fra før som søker jobb som kapellan/sokneprest i Rossabø menighet. Rune Steensnæs Engedal og Anne Birgitte Ruus bor begge i Haugesund.
[les mer...]


Biskopen besøker Rossabø
Rossabø satser på en temamåned i september. ”Guds gjestfrihet” er tema for forkynnelsen i Rossabø kirke hele september. Onsdag kommer biskop Ernst Baasland på besøk.
[les mer...]


Endelig brudestoler til Rossabø kirke!
Det har vært en tidkrevende prosess å ferdigstille stolene. Hele 5 år er gått siden treskjærerarbeidene ble innkjøpt. Mandag var stolene på plass.
[les mer...]


Sprell levende søndagsskole
Søndag 26. august var familiemesse i Rossabø kirke. Samtidig var det oppstart for høstsemesteret i søndagsskolen. Flere hadde fått invitasjon i posten og satt spente i kirkebenkene.
[les mer...]


Hedersturen som gikk rett vest
Denne turen gikk bokstavelig talt rett vest. Vi i 1. Rossabø KFUK-KFUM-speidere ville gjerne hedre de eldste guttene våre og tok dem med rett vest i havet – til Utsira.
[les mer...]


Vil gi gaver til dåpsbarna
Rossabø menighet ønsker å invitere fadderne til å gi Barnebibelen til dåpsbarna. Kirkeringen vil gi dåpskluter.
[les mer...]


Avskjedsfest for Rossabøheimen
Etter å ha vært truet med nedleggelse i mange år, er datoen for utflytting fra Rossabøheimen nå klar. Derfor inviterte Rossabø menighet til fest for beboerne.
[les mer...]


Festen er i gang
Utsira var først ute med konfirmasjoner i vårt prosti. Søndag 22 ble de tre konfirmantene Benjamin, Victoria og Guro konfirmert i en mer enn fullsatt kirke.
[les mer...]


St. Georgsdag med jubileumsmarkering
Mandag 23. april feiret Haugesund speideravdeling både St. Georgsdag og 100 årsjubileum. I nydelig vårvær møtte speiderne riktallig opp til flaggheis ved Håvåsen skole.
[les mer...]


Tid for dugnad
Vår = dugnad, i hvertfall hvis man skal dømme etter uteaktivitetene nå om dagen. Rossabø menighet er intet unntak.
[les mer...]


Barnas påskefest
Det var stor oppslutning om påskefestgudstjenesten i Rossabø kirke søndag 15. april. Da kirkelokkene ringte inn, var kirkesalen nesten fullsatt av store og små, unge og gamle.
[les mer...]


Toccatack i Rossabø kirke
Orgelmusikk er gøy og det er tøft! Det synes organist Bjørn Andor Drage og sanger Helene Wold. I regi av Rikskonsertene vil de i ukene fremover ha skoleforestillingen Toccatack i Rossabø kirke.
[les mer...]


Full fart i kjerkå sør i by´n
Rossabødagene 2007 ble avsluttet slik de begynte –med en gudstjeneste med noe for både liten og stor. To barn ble døpt og menigheten feiret nattverd sammen.
[les mer...]


Snakket om det viktigste
–Dette var kjekt! Torolf Nordbø, eller ”Han innante” som han kanskje er mest kjent som, er fornøyd med kvelden i Rossabø kirke. Sammen med Tor Moen Tønnesen tok han de vel 100 fremmøtte med på en tur I grenseland.
[les mer...]


Kirkelig karneval
Rossabø menighet er like trofaste med karnevalstradisjonene som danseskolene i Rio. Likeheten er at det arrangeres før faste.
[les mer...]


Smakte og takket
Smak og kjenn at Herren er god, sto det på plakaten ved bønnebordet i Rossabø kirke søndag. Og mange smakte og tente et lys som takk for alt det gode Gud har skapt, eller ba en bønn om at vi må bli flinkere til å passe på jorda vår.
[les mer...]


Innante til Rossabø
Onsdag 7.februar kommer ”han innante og kammeratten hans” til Rossabødagene. Det blir en kveld i grenseland.
[les mer...]


Rossabødager med spennende program
Årets Rossabødager går av stabelen i uke 6: 4. – 11. februar. Programmet vil by på noe for enhver smak.
[les mer...]


Da nissen kom til kirke…
Rossabønissen er tydeligvis ikke helt ferdig med oppdraget for i år. Under julefesten tirsdag dukket han opp i Rossabø kirke.
[les mer...]


Sang julen inn
I Rossabø menighet sang de julen inn midt i beste gudstjenestetid søndag formiddag. En tradisjon med suksess.
[les mer...]


Vinterkonsert som varmet
Mandag 27. november hadde hele 6. trinnet vinterkonsert for både elever og foreldre, i Rossabø kirke.
[les mer...]


Den nye Utsirapresten trives
Kristian Støle er nå sokneprest på Utsira samtidig som han er kapellan i Rossabø menighet. Dette er en ny ordning etter at Karmsund prosti ble delt i to.
[les mer...]


Våken hele natten og hele helgen...
Ungdomshelgen i Rossabø kirke denne helgen er for de som kan være våkne lenge. Menigheten har både LAN, JOTI og JOTA. Det handler om radio, data og nettbruk.
[les mer...]


Rossabø-staben på studietur
-Dette setter i gang nye tanker, forteller Reidun Flaten Qvale etter dagens verkstedsøkt. Sammen med Oddveig Bergsager var hun på verkstedet Misjonalt ungdomsarbeid.
[les mer...]


4T6 avlyst høsten 2006
4T6, klubben for de som går i fjerde til sjette klasse i søre bydel, starter ikke opp igjen etter sommeren.
[les mer...]


Åpen kirkestue og fullt hus!
Olav Sveine og hans medarbeidere på Åpen kirkestue var storfornøyde med oppslutningen tirsdag formiddag i Rossabø kirke. 135 deltakere var samlet i kirkestuen.
[les mer...]


Visjoner i Rossabø
Rossabø menighetsråd arrangerte nylig et ”visjonsdøgn” sammen med de ansatte i menigheten. Hovedmålet var å utarbeide visjoner og målsettinger for menighetsarbeidet.
[les mer...]


Karsten Isachsen til Rossabø
Tirsdag 19. september kommer prest og forfatter Karsten Isachsen til Rossabø kirke. Han vil delta på eldreukas formiddagstreff og på menighetskveld i kirken. Glede er tema både på formiddagen og på kvelden.
[les mer...]


Innsatt til tjeneste
Søndag 20. august var det gudstjeneste med internasjonalt gledespreg i Rossabø kirke. Menighetens nye sokneprest, Tor Egil Eriksen, ble innsatt til tjenesten i Rossabø av prost Gunnar Salomonsen.
[les mer...]


Avskjed med sokneprest
Etter 13 år som sokneprest i Rossabø menighet avsluttet Finn Bårdsen sin tjeneste i menigheten søndag 2. juli. Det var også en avrunding av 37 års aktiv prestetjeneste. Pensjonist blir han likevel ikke. Han skal fortsette i en deltidsstilling som kirkebyggkonsulent for biskopen.
[les mer...]


Oppussing er i gang
Rossabø kirke er pakket inn som en julegave. Når ”pakken” åpnes vil kirken se ut som ny!
[les mer...]


Ny bolig til Rossabøpresten
Når Tor Egil Eriksen starter som sokneprest i Rossabø menighet i august er det bolig i Bokn gaten klar.
[les mer...]


Kirkens hatteparade
Åpen Kirkestue i Rossabø kirke avsluttet sesongen med et festpyntet sommerbord i menighetssalen tirsdag.
[les mer...]


Ny klubb i Rossabø
Ikke mange ukene etter at de har kommet i gang med knallsuksessen 4T6 er de nå klar for å bygge videre. Klubb 7T8 ser dagens lys 8.mars.
[les mer...]


Barn strømmer til Rossabø
Som tidligere omtalt kom barna til 4T6 før det startet opp. Tirsdag denne uken var det 72 barn tilstede. Det har ”tatt helt av”. Klubben har åpent hus i forbindelse med at skolen slutter tidlig denne dagen.
[les mer...]


Hemmelig klubb
Har du hørt om den hemmelige klubben i Rossabø? Det hadde ikke en gjeng med 6 – åringer heller.
[les mer...]


Klem fra en engel!
-Jeg vil gi deg en klem, sa den lille jenteengelen som hadde vært med på julevandring i Rossabø kirke. Hun strakte armene opp mot meg, og ga meg en god, lang klem.
[les mer...]


Karneval i kjerka
De tradisjonelle Rossabødagene startet mandag 13. februar med karneval for alle barn fra 3. klasse og oppover allerede en halvtime før start begynte barna å strømme på.
[les mer...]


Minnestund torsdag 29.mars
Det vil bli avholdt minnestund i Rossabø Kirke torsdag kveld kl. 19.00 etter trafikkulykken der Per Espen Hovde-Hansen omkom.
[les mer...]


Fireåringer med fisk i garnet
Søndag 7. april var det klart for utdeling av 4 års Bibel i Rossabø. 4-åringene hadde vært på samling tidligere i uken og laget fisk til garnet. Nå var de spente både på fiskefangsten og Bibelboka.
[les mer...]


Speider i kuling og regn
Mandag 22. april ble det feiret St. Georgsdag i Rossabø kirke. Over 200 speidere fra hele byen trosset kuling og regn og møtte til flaggheis ved Håvåsen Skole.
[les mer...]


Korsuksess i Rossabø
Torsdag 2. mai ble Rossabø kirke fylt med menighetens egen korsuksess. MINI/MAXI koret og TWEEN gjennomførte en strålende konsert.
[les mer...]


Med småspeiderne til seters
Godt kledd og utstyrt med ryggsekker og niste dro Rossabøs småspeidere avgårde innover på stien mot Kringsjå-hytta. Litt mørkt på stien i skogen, mon tro om det var noen skogstroll her?
[les mer...]


Gudstjeneste og lek i Rossabø
Søndag 2. juni fant tidenes første lekeplassgudstjeneste sted i Rossabø. På tross av kuling og regn, ble det en flott opplevelse.
[les mer...]


 


Den norske kirke i Haugesund
send en e-post

Sentralbord:
52 80 95 00

Webredaktør:
Tove Marie Sortland

KANDIDATER
MENIGHETER

KANDIDATER
BISPEDØMMET

 

 

 

KIRKENS SOS

 

 

  
 

 

          

  Powered by: www.i-tools.no